Dårlig akustik?

Hvad er dårlig akustik?

I de fleste tilfælde er dårlig akustik ensbetydende med at lyden i et rum ikke er tilpasset til brugen af rummet. Hvad der kan være god akustik til ét formål kan være dårlig til et andet.

Rumklang

Rumklang har en efterklangstid, som er det antal sekunder en kraftig lyd er om at forsvinde i et rum. Lyden bliver dæmpet hver gang den reflekteres i rummet fordi den bliver absorberet. Afhængigt af materialerne i rummet, vil nogle frekvenser blive absorberet hurtigere end andre, derfor findes der også forskellige typer akustikplader. Når efterklangstiden er lang, er lydniveauet i rummet højere, fordi lyden er lang tid om at “dø ud”.

Hvad hjælper på akustikken?

Tykke tæpper, bogreoler og bløde møbler dæmper alt sammen hård og rungende akustik. Men hvis man ikke ønsker, eller har plads til den slags, så er løsningen at sætte absorberende materialer i loftet eller på væggene. Hos Akustiksalg.dk forhandler vi kun varer med dokumenteret høj effekt på lyden. Hovedparten er lyddæmpende akustikplader, der monteres på vægge eller som et akustikloft.

Paralelle vægge

Imellem to paralelle vægge, vil lyden blive reflekteret frem og tilbage, på samme måde som lys gør imellem to spejle. Imellem to paralelle vægge kan der derfor skabes en uhensigtsmæssig klang, som man vil tage med i betragtningerne omkring, hvor der skal opsættes akustikplader.

Dårlig akustik er, når lyden ikke passer til rummets brug

Et forløb i tre trin

Gratis tilbud

Vi kommer ud og undersøger akustikken og rådgiver om, hvad der skal til for at forbedre den.

Levering og montering

Vi sørger for levering og montering. Vi arbejder også om aftenen og i weekenden, hvis du har medarbejdere eller åbningstider der skal tages højde for.

Dokumentering

Efter monteringen, gen-måler vi akustikken, og kontrollerer og dokumenterer effekten.

Ring 6060 8447 og at få vejledning om akustik

Restauranter og caféer

GOD
AKUSTIK TIL MADEN

Restauranter, caféer, kantiner og spisekøkkener

Dæmp støjen!

Hvem har ikke prøvet at sidde i en fyldt restaurant og tale ekstra højt, for at dem rundt om bordet skal kunne forstå hvad man siger.

Lokalisér støjkilderne

Der er ofte to problemer forbundet med rungende akustik på restauranter; Der er et højt lydniveau – og det kan være svært at forstå hvad hinanden siger. Disse to problemer kan afhjælpes ved at placere akustikplader de rigtige steder. Det er sjældent tilstrækkeligt, kun at sætte absorbenter op over bordene. Især ikke hvis der kommer støj fra køkkenet eller hoveddøren. Vi kan hjælpe med at finde støjkilder og afgøre hvor disse reflekteres.

Reducér efterklangstiden

Når man taler om dårlig akustik på restauranter er ofte forbundet med, at lyden ikke bliver absorberet tilstrækkeligt i rummet. Det betyder, at når flere mennesker taler samtidig, bliver lyden kaotisk, hård eller rungende. Derfor skal man reducere efterklangstiden i hele rummet og derefter se om der er nogle særlig uhensigtsmæssige områder i nærhenden af gæsterne, der kræver yderligere lyddæmpning.

Restaurant med god akustik

Institutioner og kontorer

STORT MEN STILLE

Kontorer, mødelokaler og foredragssale

God restaurant og café akustik er vigtig

Kontor

I åbne kontorlandskaber er det et afgørende for arbejdsmiljøet, at der er tænkt over akustikken. Mange akustikprodukter er lavet netop til kontorer og erhverv, og der er derfor mange typer produkter at vælge imellem.

Vi har jo akustikloft!

Ikke alle “akustiklofter” kan konkurrere med Ecophon og Rockfon lofter af mineraluld. Fx har perforeret gipslofter ca kun en halv så stor absorptionsgrad ved høje frekvenser, som et loft af mineraluld. Derfor ses det jævnligt at et gips-akustikloft udskiftes med et mineralulds-akustikloft med tydelige effekt.

Regler

  • I enkeltpersonkontorer og møderum bør efterklangstiden ikke overstige 0,6 s
  • I flerpersonkontorer bør absorptionsarealet være større end 1,1 x gulvarealet
  • Påbud om akustikregulering i produktionslokaler med et rumfang på mindre end 1.000 m3, hvor der er en efterklangstid på mere end 1,3 sekund2

Private hjem

Det skal gøres pænt

I private hjem, skal akustikreguleringen gøres så diskret, at man ikke lægger mærke til det. Enten sættes der nogle få plader op udvalgte steder, eller også benytter man lejligheden til at få nogle billeder op på væggen, der samtidig dæmper akustikken. Billederne er ligeså effektive som loftsabsorbenter.

Loft til kip eller store rum?

Jo større volumen et rum har, des længere er efterklangstiden. Hvis man har højt til loftet, kan det være svært med almindelige møblering at opnå en god akustik. I et livligt hjem er god akustik, når der kan foregå flere ting samtidig, uden at det generer.

P1190852-EditLThumb

Billig og god akustik – Like!

Følg os på Facebook her, for at få opdateringer på de nyeste produkter og løsninger.